ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-03-2017

Budvanske Demokrate: Ne brinite, Kentera, za grad

"Veoma smo radosni što je gospodin Marko Kentera konačno prestao da se krije iza saopštenja svojih mnogobrojnih firmi i izašao na čistac pred javnošću i pokazao se u pravom svjetlu. To je nekako i logično ako znamo da je ostao praktično sam – što iz razloga što je svoje nekada najbliže prijatelje i saradnike ostavio i prepustio sudskim i tužilačkim organima zbog poslova u koje ih je sam uvalio, što zbog toga što budvani naprosto više ne žele ni kafu da popiju sa čovjekom koji je njihovu djecu zajedno sa DPS-om doveo u dužničko ropstvo. I sada su mu Demokrate trn oko jer se neko konačno sjetio da progovori ono što se u Budvi već deceniju samo šapuće.

Raduje nas i to što je Kentera konačno progovorio i kroz Savjet mladih DPS-a Budva, jer tu mu je nekako odavno i bilo mjesto. On može sebi da dozvoli da svoje lične objave daje preko Savjeta mladih DPS-a Budva jer Savjet mladih DPS Budva nikada i nije imao svoj stav povodom bilo čega, i mi mu na tome ne zamjeramo.

A sajt Opštine Budva će ubuduće biti servis građana Budve preko kog će oni biti između ostalog upoznati i sa svim štetnim ugovorima koje su ranija rukovodstva sklapala bilo sa firmama Marka Kentere, bilo sa firmama Aca Đukanovića, bilo sa firmama Svetozara Marovića. Kao što su objavljeni svi ugovori o naplati komunalija do sada, tako će u narednom periodu biti objavljeni i svi štetni ugovori Opštine sa firmama Marka Kentera. Pa neka javnost sudi da li se u ovaj grad nalazi u ovakvoj situaciji zaista zbog Demokrata, kao što gospodin Kentera tvrdi.

Kada već pominjete radno iskustvo, mislimo da je licemjerno i nepristojno da bilo kome radno iskustvo spočitava lice koje u svojoj radnoj knjižici nakon zaposlenja u video klubu ima pripravnički odrađen na funkciji direktora Televizije Budva.

Licemjerno i da riječ tender pomene čovjek koji je skoro sve poslove sa Opštinom dobio bez regularne procedure javnih nabavki.
Ne brinite, Kentera, za grad. Da Vam je do grada rekli biste jednom dosta i prestali biste da isisavate milione koje će neko morati da vrati. Ne tuže se Demokrate sa Opštinom po osnovu nekoliko desetina potraživanja nastalih iz sumnjivih i isključivo jednostrano korisnih poslova. Uporedo sa tim to se trudimo da sve iznesemo pred javnost, što prikupljamo dokaze u nadi da će nas kontaktirati nadležni, mi se trudimo da saniramo sve rupe koje ste između ostalog i Vi pričinili budžetu Opštine. Ne sjedimo skrštenih ruku, građani znaju u kakve smo ruševine došli i veoma brzo će se vidjeti rezultati.

Ali nama će gospodine Kentera jedini sud biti građani na izborima. A Vama ćemo ostaviti da pred nadležnim sudovima odgovorite i na pitanja ko je Eskudero, čija je vila na Crvenoj glavici, na koga se vodi stan u Rio de Ženeiru, od kog novca ste za svojih 30 i kusur godina obišli svijet po nekoliko puta dok stanovnicima grada do kog Vam je toliko stalo po nekoliko mjeseci kasne plate u lokalnoj upravi zbog Vaših blokada. I na još mnoga pitanja ćete gospodine Kentera morati da odgovorite.

Jer ovo su možda za Vas mali, nebitni ratovi. Za grad nisu, jer istina je jedino za šta se borimo, a oni koji su nas glasali od nas će je i dobiti. Ne brinite, Kentera, za grad", navodi se u reagovanju OO Demokrata Budva na saopštenje Marka Kentere.