ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-01-2015

Budvanska rivijera poražena u Berlinu

Maksimalnim porazom u Berlinu, odbojkaši Budvanske rivijere su se i matematički oprostili od mogućnosti da se domognu druge runde Lige šampiona.

Berlin – Budvanska rivijera 3:0 (25:23, 25:22, 25:16)



Izabranici Slobodana Boškana su mogli bolje proći u Berlinu, ali su loše odigrali završnice prva dva seta. Bez takmičarskih mečeva od posljednjeg duela u Ligi šampiona (18. decembra), praktično bez domaće lige, ne čudi što Ćaćiću i drugovima nedostaje rutine u trenucima kada se lomi meč, što je još jednom pokazao i duel sa njemačkim timom, koji je u skoro svim elementima nadigrao goste.

Nakon odlaska Kubanca Armanda Dangera, starter u Berlinu na poziciji korektora bio je Mladen Majdak, ali ni on (svega 19 posto realizacije napada), kao ni ostatak tima, nije bio na očekivanom nivou, pa je u trećem setu na tom mjestu, čak, zaigrao i primač Vojin Ćaćić.

Boškan je još jednom, kao u prethodnim utakmicama, ponovo morao da uvodi (na 16:12 u drugom setu) drugog tehničara Aleksandra Ivkovića umjesto Brazilca Murila Radkea, a i Kubanac sa američkim pasošem Kala je još jednom bio daleko od onoga zbog čega je doveden. U takvim uslovima bilo je nemoguće očekivati povoljan rezultat.

Budvani u prvom setu vodili 5:1, 9:5 i 17:13, ali su dozvolili domaćinu da ih prvo dostigne na 18:18, a na 23:23 je prvo Krom donio set loptu, da bi onda Kmet u trojnom bloku zaustavio drugi pokušaj Kale, nakon slabog prijema Rašovića.

Budvani su u drugom setu vodili do prvog tehničkog tajm-auta (8:5), ali su Njemci brzo preokrenuli i poveli 16:12. Ipak, Budvanska rivijera je uspjela da se vrati, izjednači na 22:22, ali nije imala snage za nešto više. U trećem setu su Budvani od početka bili u silaznoj putanji...

"Mi smo, definitivno, izgubili fokus u trećem setu. U prva dva, Berlin je imao više sampouzdanja", rekao je Boškan.