ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

27-02-2017

Budvanin Marko Kalajanović nastupio u koncertnoj dvorani “Sapporo Concert Hall Kitara” u Japanu

Budvanin Marko Kalajanović, prvak opera Narodnog pozorišta u Sarajevu, uspješno je nastupio kao solista u izvođenju Betovenove Devete simfonije, u prestižnoj koncertnoj dvorani “Sapporo Concert Hall Kitara” u japanskom gradu Saporo. Kalajanović je nastupio sa orkestrom Young Hokkardo Philharmony, pod dirigentskom palicom maestre Frederike Kinle iz Njemačke, saopštio je budvanski ART-PRESS.

Bariton Marko Kalajanović je diplomirao i specijalizirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorice Radmile Bakočević.

Pored Narodnog pozorišta u Sarajevu, nastupao je, u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, izvodeći prve baritonske uloge u operama.



Marko Kalajanović je održao i veliki broj solističkih koncerata i nastupa, na festivalima u Bosni i Hercegoovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Grčkoj, Njemačkoj, Italiji, Bjelorusiji, Estoniji, a nastup u Japanu, predstavlja poseban uspjeh ovog mladog operskog pjevača, saopštio je NIP ART-PRESS iz Budve.

Da podsjetimo da su Budvani i mnogobrojni posjetioci Budve za vrijeme novogodišnjih praznika, bili u mogućnosti da uživaju u njegovom nastupu na Novogodišnjem koncertu klasične muzike, koji je održan 01. januara 2017. godine ispred zidina Starog grada.