ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

14-01-2021

Budva protiv Radničkog u Dubrovniku za prve bodove u novoj sezoni

Na bazenima u Dubrovniku i Beogradu danas započinje nova sezona Regionalne vaterpolo lige. Za prve bodove u sezoni u 18 sati i 50 minuta boriće se Budva i Radnički.

Foto: Arhiva

Nešto ranije sastaće se Jug Adriatic osiguranje i Jadran iz Herceg Novog. U 20 sati i 40 minuta sastaće se Primorac i Solaris.

U Beogradu se utakmice igraju u istim terminima. Prvu rundu takmičenja otvaraju Primorje i Partizan, potom će u bazen skočiti ekipe splitskog Jadrana i Crvene zvezde. U posljednjoj utakmici dana, snage će odmjeriti Šabac i branitelj naslova HAVK Mladost.

Budvani prepuštaju ulogu favorita rivalima, ali najavljuju borbu do poslednjih atoma snage.

"Turnir u Dubrovniku je sjajna prilika da vidimo gdje se u ovom trenutku nalazimo u odnosu na najbolje ekipe iz regiona, u odnosu na ekipe koje su ostvarile odlične rezultate na evropskoj sceni. Tu prije svega mislim na Jug, koji nije osjetio gorčinu poraza na prvom turniru Lige šampiona, a zatim na Jadran, Primorac i Radnički koji su pokazali mnogo u elitnom takmičenju, odnosno LEN Evrokupu, gdje su ekipe iz Kotora i Kragujevca stigle do osmine finala", naglasio je reprezentativac Crne Gore u sastavu Budvana Branko Franeta za portal Sport klub.

On je kazao da Budvani nisu favoriti na turniru koji slijedi, ali da će igrati hrabro, odlučno, rasterećeno i sa mnogo energije.

"Nismo u poziciji da bilo kome prijetimo, ali ono što možemo da obećamo je borba do poslednjih atoma snage, bez obzira na ime rivala sa druge strane bazena. Utakmice u Dubrovniku će biti od velikog značaja za nas, za našu mladu ekipu, da steknemo dodatno iskustvo, da vidimo na čemu treba da radimo u periodu koji slijedi, kako bi do kraja sezone bili što konkurentiji u šampionatu Crne Gore", zaključio je Franeta.


Izvor: portal RTV Budva/rwp-league.com