ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

05-03-2021

Budva: Posada zaplijenjene albanske koče ispumpala u more kaljužne vode

Na koči "Gimi & Geri" koja je prije tri dana privedena i zaplijenjena nakon što je zatečena u nelegalnom ribolovu oko milju unutar teritorijalnih voda Crne Gore jugozapadno od Petrovca, nalase se četiri člana posade – dva albanska i dva državljanina Egipta

Foto: NVO Stop krivolovu

U Dukley marini u Budvi danas ujutro došlo je do manjeg ekološkog incidenta kada je oko sedam sati posada zaplijenjene albanske kočarice "Gimi & Geri" koja je vezana u akvatorijumu gradske marine, ispumpala u more kaljužne vode tog broda.

Sadržaj kaljuže broda u sebi ima dosta nafte i ulja pa se u moru ubrzo stvorila masna mrlja koju su radnici Dukley marine odmah okružili plutajućom branom i o incidentu obavijestili Upravu pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore u Baru i ispostavu Lučke kapetanije Bar u Budvi.

Na lice mjesta je izašla i ekipa UPS koja je ostatke mrlje razbila disperzantima i pokupila posebnim upijačima, a inspektor sigurnosti plovidbe iz Bara je preduzeo dalje mjere iz svoje nadležnosti prema zapovjedniku albanske ribarice.

Na koči "Gimi & Geri" koja je prije tri dana privedena i zaplijenjena nakon što je zatečena u nelegalnom ribolovu oko milju unutar teritorijalnih voda Crne Gore jugozapadno od Petrovca, nalase se četiri člana posade – dva albanska i dva državljanina Egipta.

Crnogorska Ribarska inspekcija i Pomorska policija su albansko ribarsko plovilo, njegove alate i opremu, kao i kompletan ulov od oko 180 kilograma ribe i morskih organizama koji su zatekli na brodu kada je on uhvaćen u krivolovu u crnogorskim vodama, zaplijenili.

Izvor: Vijesti