ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

27-09-2020

Budućnost danas gost Odenzea

ŽRK Budućnost će danas biti gost danskog Odenzea, u trećem kolu B grupe Lige šampiona. Želja je da se u Danskoj odigra bolje, uprkos činjenici da forma i dalje nije na željenom nivou, saopšteno je iz podgoričkog kluba.


Foto: ŽRK Budućnost

Srednji bek Itana Grbić kazala je da je Budućnost podigla formu u odnosu na ono što je odigrala protiv Podravke na startu.

“Očekujem da ćemo u trećoj utakmici pokazati još više, iako svjesne da još nijesmo na nivou na kojem želimo da budemo. Odenze je ekipa koja trči više od Podravke i CSKA, tako da će fokus biti na vraćanju i igru u odbrani. Očekujem težak i zahtjevan meč u oba pravca”, rekla je Grbić.

Ona je istakla da tranzicija Odenzea najveća opasnost za Budućnost.

“Nemaju naročito opasne šutere, ali imaju odlične fintere. Spremile smo se i borićemo se u nedjelju”, kazala je Grbić.

Desni bek Valerija Maslova smatra da je Odenze najveći izazov u dosadašnjem dijelu sezone, navodeči da danski tim igra brz rukomet i zahtjeva veliku energiju.

“Igraju veoma brzo i na visokom nivou svih 60 minuta i to će biti veoma zahtjevno za nas jer još nijesmo na željenom nivou. Spremne smo za duel u Danskoj, dobro smo ih analizirale i uradićemo sve da dođemo do pobjede”, kazala je Maslova.

Budućnost je na startu elitnog takmičenja poražena od Podravke u Koprivnici 29:26 i CSKA pred svojim navijačima 25:22.

Danski tim je slavio u oba meča – pred svojim navijačima savladao je Borusiju Dortmund 32:27, a u gostima Ramniku Vlčeu 30:21.

Duel u Odenzeu počeće u 16 sati.


(MINA News)