ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-03-2018

Božović: Rješavati problem odvoda atmosferskih voda i potoka

Plimni talas koji je proteklog vikenda pogodio i Budvu, ukazao je još jednom na probleme, čije se rješavanje odlaže duži niz godina.

Kako je naglasio načelnik opštinske Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović, pored dvoje oštećenih jugozapadnih vrata, voda je nadirala i kroz šahtove odvoda atmosferskih voda.

"Kroz iste te cijevi voda se vraćala nazad i morali smo da intervenišemo pumpama i zahvaljujući predsjedniku Opštine Draganu Krapoviću koji je obezbijedio dvije nove, uspješno smo riješili problem ovog puta. Kao dugoročno rješenje potrebno je popraviti postojeće i na mjestima gdje ih nema izgraditi nove tzv. klapne koje bi se u ovakvim slučajevima zatvarale i onemogućavale prodor morske vode kroz cijevi", istakao je Božović.

Prema njegovim riječima, posebna pažnja se mora posvetiti i čišćenju postojećih potoka, kao i naći rješenje za one koji su prekinutiti pretjeranom gradnjom i betonizacijom obale.

"U toku je izrada planova za zaštitu u slučaju poplava koji Budva nikada nije imala, kao i planova za zaštitu od klizišta, zemljotresa i požara", zaključio je Božović.