ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-02-2021

Besplatne radionice pod nazivom Vizuelna zbirka počinju ovog mjeseca

Projekat “Vizuelna zbirka” kreće sa realizacijom ovog mjeseca i biće besplatne, a radi se o umjetničkom obrazovnom programu, kojem je u fokusu kreativna edukacija djece i mladih.


Foto: Facebook/Vizuelna zbirka

Kako su naveli u saopštenju, kroz radionice u trajanju od pet nedjelja svi zainteresovani će imati priliku da nauče mnogo toga o svijetu glume i filma, odnosno dramske umjetnosti uopšte, što im je kroz klasični sistem obrazovanja u velikoj mjeri nedostupno.

Ideja projekta “Vizuelna zbirka” je jedan drugačiji pristup edukaciji, koji će mladima omogućiti da istražuju svoj kreativni izraz, a mentorima da idu u korak sa novom tehnologijom, i da kroz upotrebu novog - sačuvamo staro!

"Polaznici će u dvije grupe (uzrasta od 11-14 i 15-18 godina), preko platforme Zoom, pohađati časove glume i filma, a na kraju procesa će imati i svoj kratki film kao autentičnu audio-vizuelnu interpretaciju odabrane pjesme. Sav materijal biće izmontiran u jednu “vizuelnu zbirku”, a kroz segment “okrugli sto” polaznici će imati priliku i da svoje radove promovišu i podijele sa svojim vršnjacima i širom javnošću", dodaje se u saopštenju.

Prijave su u toku, a svi zainteresovani mogu poslati svoju prijavu na mail: [email protected], u kojoj treba da navedu: Ime i prezime, školu i razred, kao i kratko motivaciono pismo, u kom će reći zašto žele da pohađaju radionicu.

Radionice će voditi mentorke Anđela Radović - glumica, i Tina Kuzman - producentkinja.

Projekat realizuju nevladine organizacije Munja i Pakt, a podržan je od strane crnogorskog Telekoma na konkursu “Za svako dobro”.