ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

07-04-2021

Bašić objavio spisak, okupljanje odbojkaša 18. aprila

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić saopštio je spisak igrača koji će boraviti na pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se održavaju u maju. Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana.


Foto: Eurovolley.cev.eu

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju 18. aprila u hotelu “Voco” u Podgorici, a dan ranije svi članovi ekipe će uraditi PCR testove na covid-19, a igrači ljekarske preglede.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Rajko Strugar, Nikola Radonić, Danilo Dubak;

Primači servisa: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić;

Korektori: Milos Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Jovan Delić, Bojan Strugar;

Srednji blokeri: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blazo Milić, Matija Ćinćur;

Libera: Nikola Lakčević, Milos Kosović, Ivan Vlahović;

Osim selektora Veljka Bašića, u stručnom štabu su još njegovi pomoćnici Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulović, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, ljekar reprezentacije prof.dr Miroslav Kezunović, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Naši odbojkaši igraće 7, 8. i 9. maja na turniru u Tbilisiju (Gruzija), gdje će im protivnici redom biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.


(Odbojka.me)