ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

02-12-2020

Balabušić: Trg ispred Starog grada dobiće novi izgled naredne godine

Iz Mjesne zajednice Stari grad najavljuju da će u narednoj godini akcenat u radu staviti na uređenje trgova ispred bedema, kako bi istorijsko jezgro Budve dobilo svjetski izgled, poput sličnih u svjetskim metropolama.

Ognjen Balabušić, MZ Stari grad

U protekloj godini članovi MZ Stari grad uradili su nekoliko značajnih projekata, među kojima je odrađen i jedan od važnijih, u saradnji sa Parking servisom, a u vezi sa pravilnikom za parkiranje u kontakt zoni Starog grada, kazao je za TV Budvu predsjednik MZ Stari grad, Ognjen Balabušić.

"Pravilnik je dobar ali se za sada dobro ne sprovodi", ocijenio je Balabušić.

On je naveo da je odrađen projekat za uređenje Trga na prostoru ispred Starog grada, koji je na čekanju zbog cijele situacije sa pandemijom virusa Kovid-19, i kako je kazao isti se sada nalazi u Sekretarijatu za urbanizam, gdje se čekaju UTU uslovi.



"Nadamo se da ćemo do sljedeće sezone konačno dobiti novi izgled Trga ispred Starog grada", dodao je Balabušić.

Starogradske česme postavljene su nakon više godina i predstavljale su atrakciju prolaznicima i turistima, međutim kako Balabušić objašnjava nisu postavljene sve već samo neke na pojedinim mjestima, zbog toga što je bilo teško pronaći takve, a njemačka fabrika sa kojom je MZ Stari grad sarađivala je prestala sa radom, dok se na našim prostorima slične takvima ne mogu naći.

Iz MZ Stari grad poručuju da imaju mnogo ideja za naredni period

Balabušić je takođe kazao da je MZ dala potpunu podršku VK "Budva", kako bi se otvoreni gradski bazen konačno uredio i renovirao, te kako bi sva djeca, a posebno u ljetnjem periodu, imala gdje da treniraju.

On je takođe ukazao na problematiku na samom kraju drugog dijela plaže Mogren, gdje je postojala međa koja je pala, izazavši eroziju.

"Strahujemo da ono brdo iznad sa divnim borovima polako klizi", navodi Balabušić, te smatra da JPMD pod hitno treba da interveniše kako bi se srpiječila neka veća šteta.

Opširnije u prilogu Tanje Mandić:



N.D.