ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-04-2017

AMSCG: Tokom praznika neće biti obustave saobraćaja

Tokom prvomajskih praznika, 1. i 2. maja, neće biti obustava saobraćaja na putevima na kojima se gradi, saopštili su iz Auto-moto saveza.

Na tim dionicama će se saobraćati u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Iz AMSCG su saopštili da se u Crnoj Gori jutros saobraća po uglavnom suvim putevima, uz dobru vidljivost, osim na pojedinim dionicama na sjeveru gdje su putevi mokri.

Oni su apelovali na vozače da, zbog mnogobrojnih radova i izmijenjenog režima saobraćaja, poštuju znake saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica – Kolašin, na mostu Meljestak, saobraćaju sve vrste vozila uz poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M 2-3 na dionici Podgorica – Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, saobraća se jednosmjerno za sve vrste vozila, osim za teška teretna vozila, kamione sa prikolicom i vozila čija visina prelazi 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativne puteve.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica – Cetinje, lokalitet Kruševo Ždrijelo – kružni tok Cetinje, doći ce do promjene rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobracaja u terminima od osam sati i 50 do minuta do deset sati i 50 minuta i od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 20 minuta

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka Obzovica, biće obustavljen saobraćaj od osam sati i 50 minuta do deset sati i 50 minuta i od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 20 minuta.

Na dionici Brajići – Lapčići na magistralnom putu Cetinje – Budva obustavlja se saobraćaj od devet sati i deset minuta do 11 sati i deset minuta i od 14 sati i deset minuta do 15 sati i 40 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M 2-3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala, obustavlja se saobraćaj od devet sati i 30 minuta do 11 sati i deset minuta i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 40 minuta.

Privremeno je zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu m-6, dionica Vraćenovići – Deleuša, zbog asfaltiranja će biti totalno obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od 11 do 14 sati.

Na istom magistralnom putu, dionica Ilino brdo – Vilusi, zbog rekonstrukcije puta saobraćaj se obustavlja za sve kategorije vozila u terminima od devet do 11 i od 13 do 15 sati. Mimo tih termina, saobraća se naizmjenično jednom trakom uz semaforsku signalizaciju.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je za sve vrste vozila totalno obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati, osim nedjeljom.

Zbog sanacije klizišta Besnik i sanacije zida i kosine na lokalitetu Zeleni na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje – Špiljani, režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevina – Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na raskrsnici ulice Nikšićke i Cetinjskog puta u Podgorici saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-18 Šćepan Polje – Plužine, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do 31. maja je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se radi na dionicama Risan – Perast, Herceg Novi – Kamenari u Bijeloj i Tivat – Budva.

Zbog radova u tunelu Vrmac, na dionici Kotor – krtolska raskrsnica, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 18 i od 22 do šest sati.