ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 18-06-2019

Sjutra moguća kiša u u kontinentalnim predjelima

U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, ali i uslovima za mjestimičnu kišu ili pljusak i grmljavinu, naročito u kontinentalnim predjelima.

Društvo 18-06-2019

Zabrana pušenja u zatvorenom prostoru obaveza prema svima

Usvajanjem predloga zakona, kojim se zabranjuje pušenje u zatvorenim javnim i radnim prostorima Vlada je napravila značajan korak u cilju unapređenja javnog zdravlja, prevencije nezaraznih bolesti i ranog umiranja, a potrebno je da taj akt što prije bude podržan u Skupštini.

Ekonomija 18-06-2019

Novi sistem za mjerenja kvaliteta pristupa internetu

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) pustila je u rad novi sistem za mjerenje i analizu kvaliteta pristupa internetu - EKIP NetTest.

Kultura 18-06-2019

Izložba radova polaznika “Škole slikanja za treću dob” u Narodnoj biblioteci Budve

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 20.juna u holu Akademije zanja biće otvorena izložba radova polaznika radionice “Škola slikanja za treću dob”, koju vodi slikarka Rajka Kujundžijević.

Sport 18-06-2019

Drugi seminar samoodbrane u Budvi

Karate klub „Budva“ i Džiu-džicu klub „Budva“, organizatori su II Balkanskog seminara za sve stilove karate sporta, džiu-džicu sporta, samoodbrane za žene, gradjanstvo i bezbedonosne kompanije, koji će se održati u periodu od 20. do 24. juna u prostorijama Borilačkih sportova na Slovenskoj plaži u Budvi.

Zanimljivosti 18-06-2019

Finska opet najsrećnija zemlja na svijetu, Crna Gora na 73. mjestu

Na listi najsrećnijih zemalja na svijetu Finska je opet zauzela prvo mjesto, dok je Crna Gora po nivou sreće zauzela 73. mjesto.

Društvo 18-06-2019

Mališani Vini Pu-a za djecu iz Bijele

PPU „Vini Pu“ iz Budve već devetu godinu za redom organizuje tradicionalnu humanitarnu akciju u cilju prikupljanja novčanih sredstava namenjenih za pomoć djeci iz Doma za nezbrinutu djecu „Mladost“ iz Bijele.

Društvo 18-06-2019

Bušilica remeti rad u studiju Radio Budve

Danas se program Radio Budve otežano emituje, usljed povremenih zvučnih ometanja, zbog rada bušilice u prizemlju zgrade BSP u ulici 13.jula.

Ekonomija 18-06-2019

Prihodi po osnovu poreza na dohodak građana veći 2,5 miliona eura

Prihodi po osnovu poreza na dohodak građana na nivou svih opština u prvom tromjesečju su iznosili 6,15 miliona eura, što je 2,51 milion više nego u uporednom peroiodu, saopšteno je na radnom sastanku predstavnika Vlade i lokalnih samouprava.

Društvo 18-06-2019

Orav: Vlasti nastavljaju da drže informacije u tajnosti

Zakon o slobodnom pristupu informacijama (SPI) mora biti iznad drugih zakona, jer reguliše ustavno pravo građana koje ne smije biti urušeno drugim aktima, poručeno je sa okruglog stola koji je organizovala je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

18-06-2019

Novinari iz Njemačke u posjeti Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, grupa renomiranih njemačkih medija boravi u Crnoj Gori od 16. do 20.juna.

Zanimljivosti 18-06-2019

Neodoljiva torta sa jagodama

Ako ste u potrazi za ledenom poslasticom čiji ukus osvježava i razoružava, ali vam je stalo i da bude jednostavna i brza za pripremu, imamo idealan recept za vas!

18-06-2019

Otvoreno još pet sezonskih info punktova u Budvi

Iz Turističke organizacije Opštine Budva obavještavaju građanke i građane Budve kao i brojne turiste, da je otvoreno još pet sezonskih info punktova.

Ekonomija 18-06-2019

Odžić: Rigorozna kontrola privatnog smještaja

Prema podacima Sekretarijata za finansije Opštine Budva, dinamika naplate boravišne takse zaključno sa polovinom juna, za sva lica, bolja je u odnosu na isti period lani za oko 200.000,00 eura.

Kultura 18-06-2019

Izložba budvanskih slikara

U organizaciji galerije “Sveti arhiđakon Stefan”, u prostoru ove galerije, večeras će u 21 sat, biti otvorena zajednička izložba četvorice budvanskih slikara: Sava Pavlovića, Petra Pićana, Nika Miloševa Kalađurđevića i Buća Mitrovića.

Reklame