ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 07-04-2020

HG Budvanska rivijera: Društvena odgovornost i solidarnost na djelu

Kao kompanija čije se poslovanje zasniva na najvišim principima društvene odgovornosti, Hotelska grupa "Budvanska rivijera" je među prvim privrednim subjektima u Crnoj Gori donirala iznos od 10.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, za nabavku neophodne medicinske opreme u prevenciji i liječenju građana od bolesti COVID-19, navodi se u saopštenju "Budvanske riviejre".

Društvo 07-04-2020

Mugoša: Ako ispoštujemo mjere možemo se nadati novim vremenima

Govoreći o aktuelnoj situaciji povodom epidemije koronavirusa u Crnoj Gori direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša je na pres konferenciji NKT upozorio da svako rizično ponašanje može ovaj teret da pretvori u dugu patnju, sa velikim brojem inficiranih i teškim poslom za zdravstvene radnike. Kako je poručio, ako ispoštujemo mjere možemo se nadati novim vremenima.

Društvo 07-04-2020

Nek se čuje pjesma za heroje: Goro moja svake večeri na Radio Budvi

Svake večeri u 20h na talasima Radio Budve, za sve one koji ne mogu da ostanu doma čuju se zvukovi pjesme koja se izdvojila kao nezvanična himna Crne Gore u ovim teškim trenucima.

Društvo 07-04-2020

Još dvoje inficiranih koronavirusom, ukupno 241

Od jutrošnjeg presjeka pa do 16:45h analizirano je 79 uzoraka od kojih su dva bila pozitivna na novi koronavirus, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

07-04-2020

Srbija: Još tri osobe preminule, novih 247 slučajeva koronavirusa

U Srbiji je od Kovida-19 preminulo još troje ljudi. Ukupno je od početka epidemije preminuo 61 pacijent.

Kultura 07-04-2020

Radio Katakomba: U susret deceniji postojanja

Budvanska rep scena je izuzetno potentna i dinamična, a jedan dio hip-hop života odvija se u okviru studija "Radio Katakomba" koji radi skoro deset godina. U susretu jubileju razgovaramo sa: Jovanom Lazarevićem Jollandom, Nemanjom Đorđevićem Necketom, Nenadom Tomovićem Statom i Vladimirom Kustudijom- Dobblom Galiotom.

Društvo 07-04-2020

Eraković: Otpuštena tri pacijenta očekujemo otpuštanje još pet

U Kliničkom centru Crne Gore 19 pacijenata se liječi od infekcije koronavirusom - 12 pacijenata je na infektivnoj klinici, sedam pacijenata na intezivnoj jedinici interne klinike, a tri su na respiratoru, saopšteno je iz KCCG.

Društvo 07-04-2020

Odgođena eksterna testiranja, maturski i stručni ispiti

Eksterna testiranja, maturski i stručni ispiti odgođeni su zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Društvo 07-04-2020

ZZZCG: U martu skoro 35,52 hiljade nezaposlenih

U Crnoj Gori je na kraju marta bilo oko 35,52 hiljade nezaposlenih, neznatno manje nego u februaru, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), prenosi agencija Mina.

07-04-2020

Beba u Srbiji izliječena od virusa korona

Beba koja je rođena 4. marta u Srbiji, uspješno je izliječena od aktuelnog virusa Covid-19, prenose agencije.

Društvo 07-04-2020

Medicinske sestre ključ za rješavanje brojnih zdravstvenih problema

Medicinske sestre su ključ za rješavanje brojnih zdravstvenih problema, kazala je šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović, poručujući da je za snažan zdravstveni sistem potrebno ulaganje u srednji medicinski kadar i njihova znanja i vjestine.

Društvo 07-04-2020

Eraković: Tri oboljela na respiratoru

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) liječi se 19 pacijenata zbog infekcije koronavirusom, od kojih su tri na respiratoru, saopštio je direktor KCCG-a Jevto Eraković.

Društvo 07-04-2020

Dijelovi Budve sjutra bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, sjutra, 08. aprila, bez napajanja električnom energijom će ostati dijelovi Budve, saopštili su iz CEDIS-a.

Društvo 07-04-2020

Preostali dio medicinske opreme stiže narednih dana

Preostali dio medicinske opreme koji nije mogao da bude smješten u avion biće dopremljen u Crnu Goru narednih dana, zajedno sa velikom količinom donirane opreme koju je crnogorska Ambasada u Pekingu primila od prijateljskih pravnih i fizičkih lica u Kini, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Društvo 07-04-2020

UCG: Produžen rok za uplatu preostale rate za školarinu

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj elektronskoj sjednici prihvatio inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore za produženje roka za uplatu preostale rate za školarinu za tekuću studijsku godinu, usljed novonastale situacije izazvane pandemijom virusa COVID 19.

Reklame