ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Ekonomija 13-07-2020

U projekte na primorju uloženo 1,7 miliona eura

Pandemija koronavirusa bitno je uticala na turističku sezonu Crne Gore, ali ne i na projekte koji se realizuju u sektoru turizma. Za 14 godina samostalnosti, renomirani investitori birali su Crnu Goru, kao prestižnu destinaciju u koju vrijedi ulagati. Situacija se ni danas nije promijenila. Naprotiv, znatno je bolja.

Društvo 13-07-2020

Svi za Maju: Pomoć za sugrađanku Maju Gegović

Sugrađanka Maja Gegović, od karcinoma se liječi od 2018. godine. Krajem juna Maja je sa suprugom morala hitno da otputuje za Grčku, kako bi u klinici Latropoli započela tretman Tomo terapijom, nakon čega joj se preporučuje što hitniji odlazak na operaciju.

Društvo 13-07-2020

Delegacije SO Budva i SUBNOR-a položile vijenac na spomenik narodnom heroju Marku Stanišiću

Delegacije SO Budva i SUBNOR-a, danas su u Budvi, povodom 13. jula, položile vijenac na spomenik narodnom heroju, Marku Stanišiću.

Politika 13-07-2020

OO GP URA: Da je vječna naša zajednička država Crna Gora na vrijednosnim vertikalama antifašizma i demokratije

"Danas s ponosom slavimo dva velika istorijska datuma – jedan iz 1878. i drugi 1941. godine", navodi se u saopštenju OO GP URA Budva.

Zanimljivosti 13-07-2020

Najsjajnija kometa u poslednjih 25 godina prolazi pored Zemlje

Biće potrebno oko 7.000 godina prije nego što se kometa opet bude mogla vidjeti sa Zemlje, "tako da ne bih savjetovao da se čeka njen sledeći dolazak", pomalo šaljivo kaže Džo Masjero iz NASA.

Zanimljivosti 13-07-2020

Vitaminska salata koja jača imunitet i pomaže u mršavljenju

Osnovne komponente ove vitaminske salate (povrće i zelen) koje obogaćuju organizam vitaminima i mineralima, ispunjene su vlaknima i pektinom. Zahvaljujući tome, ovo zdravo jelo doprinosi efikasnom čišćenju creva. Samim tim, zbog izbacivanja fekalnih naslaga umanjuje se i telesna težina.

Društvo 13-07-2020

Predkonsultacije o rebalansu budžeta za 2020. do 15. jula

Sekretarijat za finansije Opštine Budva uputio je Javni poziv za prethodno konsultovanje u vezi odluke o izmjeni odluke o budžetu Opštine Budva za 2020. godinu (rebalans budžeta).

Društvo 13-07-2020

Oštrije mjere za dolazak iz Srbije nekomercijalnim letovima

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je sinoć da zbog izuzetno složene epidemiološke situacije u Srbiji, pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru lica iz Srbije koja dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Društvo 13-07-2020

Čitaoci šalju: Zelene površine kao mjesto za parking

U našu internet poštu ponovo su stigle fotografije nepropisnog parkiranja, što nam potvrđuje činjenicu da je Budva jedan od gradova sa najvećim brojem neadekvatno parkiranih vozila na javnim površinama.

Društvo 13-07-2020

CEDIS obezbijedio dežurstva tokom praznika

Kako je saopšteno iz CEDIS-a, tokom predstojećih praznika povodom Dana državnosti, u ponedjeljak i utorak 13 i 14.jula, u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema.

Društvo 13-07-2020

Danas besplatan ulaz u nacionalne parkove, povodom Dana državnosti

Ulaz u nacionalne parkove Crne Gore, danas, 13. jula, biće besplatan za sve posjetioce. Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore svim građankama i građanima čestita Dan državnosti i poziva sve ljubitelje prirode da sjutra posjete sve nacionalne parkove.

Društvo 13-07-2020

Ivanović: U porobljenoj Evropi srce ustanka bilo u Crnoj Gori

"U ime Skupštine opštine Budva i u svoje ime čestitam građankama i građanima Budve i Crne Gore Dan državnosti - 13. jul", poručila je Ivanović.

Zanimljivosti 13-07-2020

Dremanje u popodnevnim satima smanjuje opasnost od kardiovaskularnih bolesti

Dremanje u popodnevnim satima, uz hranu punu biljnih masti, smanjuje opasnost od kardiovaskularnih bolesti i umiranja od srčanog udara.

Ekonomija 13-07-2020

MA: Radno vrijeme tokom praznika

Poslovnice nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa (MA) u Podgorici i Budvi, u ponedjeljak i utorak, povodom predstojećeg praznika Dana državnosti, neće raditi.

Društvo 13-07-2020

Apel Uprave za inspekcijske poslove o poštovanju neradnih dana

Uprava za inspekcijske poslove apelovala je na preduzeća da ne rade u ponedjeljak i utorak, koji su neradni dani zbog obilježavanja Dana državnosti, i pozvala na poštovanje propisane obaveze.

Reklame