ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Zanimljivosti 25-05-2020

Šta se najviše kupuje za vrijeme pandemije

U Sjedinjenim Američkim Državama za vrijeme pandemije koronavirusa najviše se kupuje toalet papir, u Meksiku pivo, a u Francuskoj, očekivano, brašno.

25-05-2020

U Sjevernoj Makedoniji drugi dan nema preminulih, 21 novozaražen

U Sjevernoj Makedoniji je registrovan 21 novi slučaj korona virusa, drugi dan za redom nema preminulih a 17 ljudi je izliječeno, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

Društvo 25-05-2020

Besplatnim letom Montenegro Airlines-a u Beograd otputovalo 116 crnogorskih studenata

Danas je besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines 116 crnogorskih studenata otputovalo u Beograd, saopšteno je iz MUP-a.

Društvo 25-05-2020

U prvim danima juna otvaranje granica sa pojedinim zemljama

Crna Gora će u skladu sa odgovarajućom procjenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, saopštio je danas premijer Duško Marković.

25-05-2020

U Srbiji i dalje najviše zaraženih u odnosu na broj stanovnika

U regionu je, u odnosu na broj stanovnika, najviše zaraženih koronavirusom registrovano u Srbiji, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na trećem Slovenija.

Ekonomija 25-05-2020

Najavljen treći paket ekonomskih mjera: Da Crna Gora postanje manje uvozno zavisna

Premijer Duško Marković saopštio je da je treći paket ekonomskih mjera u pripremi. On je kazao da će taj treći set mjera "osjetiti svi".

Društvo 25-05-2020

Marković: Od 1. juna neki oblici javnog okupljanja, vidjećemo do kog broja će to biti

Premijer Duško Marković obraća se javnosti u vezi sa uspješnim suprostavljanjem pandemiji koronavirusa.

Društvo 25-05-2020

Marković: CG dobila bitku sa opakim virusom

Bitku sa ovako opakim virusom smo dobili i Crna Gora je postala prva "Korona fri" država u Evropi, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na pres konferenciji. On se zahvalio medicinskim radnicima, građanima, pripadnicima policije, inspekcija, volonterima, avio službama, zaposlenima u prodavnicama i marketima... Poručio je da je ovo rezulatt na koji moramo biti ponosni, ali i obavezujući da odgovorno nastavimo u brobu sa ekonomskim posljedicama.

Društvo 25-05-2020

Uskoro završetak radova na kružnom toku u Petrovcu, najavljeni novi projekti

Mogućnost da radovi na kružnom toku u Petrovcu budu završeni u bliskom vremenskom intervalu jedna je od poruka sa današnjeg sastanka Mjesne zajednice Petrovac. Tom prilikom, najavljeni su i novi infrastrukturni projekti.

Ekonomija 25-05-2020

Korisnika fiksne telefonije 190,38 hiljada

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 190,38 hiljada korisnika fiksne telefonije, 0,25 odsto više nego u martu, pokazuju podaci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Društvo 25-05-2020

Najnoviji presjek: Bez novih slučajeva koronavirusa

Od jučerašnjeg presjeka stanja naše laboratorije su završile analizu 176 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje

25-05-2020

U Srbiji 34 nova slučaja koronavirusa, jedna osoba preminula

U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena još 34 slučaja koronavirusa, a od posljedica ove infekcije preminula je još jedna osoba.

Politika 25-05-2020

Građanska akcija: Detaljni urbanistički planovi se i dalje falsifikuju

Građanska Akcija obavještava građane Budve da je podnijela urgenciju na inicijativu – predstavku koju je uputila RTV Budva, sa ciljem da se organizuje emisija sa temom "Falsifikovanje detaljnih urbanističkih planova na teritoriji Opštine Budva", saopšteno je iz Građanske akcije.

Kultura 25-05-2020

Akcija muzeja u Njemačkoj: Traže predmete vezane za karantin

Pandemija koronavirusa još nije gotova, ali njemački muzeji već skupljaju za buduće izložbe predmete povezane sa životom u karantinu, prenosi portal N1.

Sport 25-05-2020

Klubovi odlučili - još četiri rukometna prvoligaša

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore je 22. aprila, zbog pandemije koronavirusa, odlučio da poništi sve lige u svojoj organizaciji za sezonu 2019/2020, kao da se nisu ni igrale. To je izazvalo revolt najboljih ekipa drugoligaškog karavana, Berana 1949 i Brskova u muškoj, odnosno Nikšića i Tivta u ženskoj konkurenciji.

Reklame