ENG | MNE

 
Smještaj Rent-a-car Izleti

Traži smještaj


Budva Online preporučuje

 • Hotel Poseidon

  Hotel Poseidon

  Hotel Poseidon - uživajte u odmoru na plaži! Hotel Poseidon se nalazi direktno na plaži Jaz.

 • Apartmani Vidikovac

  Apartmani Vidikovac

  Luksuzni apartmani sa pogledom na more

 • Apartmani Ivanović

  Apartmani Ivanović

  U srcu Budve, na samo 3 minuta hoda od Starog grada Budva. Novi apartmani Ivanovic Budva vas očekuju!

Budva Online Smještaj


Budva Online Smještaj


 • Jedna od najotrovnijih životinja na svijetu sve je bliže našoj strani Jadrana

  Nedavno je u talijanskim medijima odjeknula vijest da je na obalama regije Puglia, između gradova Pescare i Barija, pronađena portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u skupinu žarnjaka, ali zapravo nije meduza. No, zato je jedna od najotrovnijih životinja na svijetu.

 • Gradska biblioteka tokom zime očekuje i do 1.500 članova

  U nedavnoj posjeti Gradskoj biblioteci, ekipa TV Budva saznala je koliko se građani Budve druže sa knjigom i koja je literatura bila najčitanija ovog ljeta.

 • Dašić: Nikad se u školi nisam bavio politikom

  Povodm saopštenja Službe predsjednika Opština Budva, kojom je od ministra prosvjete Damira Šehovića zatražena hitna smjena direktora Osnovne škole (OŠ) "Mirko Srzentić" u Petrovcu, Slavka Dašića zbog kako su naveli političke opstrukcije prilikom pripreme spiskova za dodjelu besplatnih udžbneika učenicma te škole, oglasio se Slavko Dašić, navodeći da se u školi nikada nije bavio politikom.

 • Budva- atrakcija za mladence, do sada sklopljeno 175 brakova

  Od početka godine zaključno sa 20. septembrom u Budvi je sklopljena 175 brakova, više od trećine ove brojke bili su inostrani parovi, a Budva godinama unazad nosi epitet crnogorskog Las Vegasa.

 • Održano poetsko veče Ilije Lakušića

  U Narodnoj biblioteci Budve u petak, upriličeno je poetsko veče Ilije Lakušića. O Lakušićevom stvaralaštvu govorili prof. dr Siniša Jelušić i prof.dr Dragan Koprivica, a autor je kazivao svoje stihove.


Budva Online - Budva, Crna Gora

Prof. dr Siniša Jelušić je istakao da samu dimenziju tzv. metafizičkog pjesništva Lakušićevog kritika nije dovoljno zapažala do sada : "Pjesništvo koje nadilazi tu fizičku, neposrednu, čulnost i ulazi potpuno u prostor metafizike i u tom smislu je Lakušić u velikoj mjeri nastavljač pjesnika za koga je nesumnjivo vezan; to je jedna paralela tematska koja je veoma bitna, to je Njegoš. Čitav jedan ciklus je posvećen vrlo zanimljivim transkripcijama, varijacijama na Njegoševu temu i to se vidi. Njegoš je taj izvorni podsticaj u velikoj mjeri i upravo ta metafizička dimenzija". Ističući da u gostima imamo jednog od najuglednijih pjesnika regiona - Iliju Lakušića, profesor Jelušić je podsjetio da je godine 2013. bio održan jedan nemali naučni skup koji je bio posvećen Lakušićevom stvaralaštvu sa koga je objavljen zbornik sa petnaestak kritičkih radova o njegovom stvaralaštvu. Izdvaja se nekoliko problema vezanih za pjesništvo Ilije Lakušića: problem riječi pjesme, papir kao materijal na kojem riječ nastaje, u tome naravno i problem pjesničkog stvaranja, zatim te različite sintagmatske konstrukcije koje veoma često upućuju na ironiju, autoirnoniju i jedan suptilan smisao za humor. Sami naslovi Lakušićevih djela takođe imaju posebna značenja, a u sklopovima njegovih stihova čest je i paradoks. Nadalje profesor Siniša Jelušić ističe da je Lakušićev stih najčešće slobodan, koji je težak i ozbiljan, ali ima i klasičnih oblika rimovanog stiha koji imaju svoju muzikalnost i tu dimenziju je pjesnik vrlo razvio. Prof.dr Dragan Koprivica je između ostalog istakao da pravi pjesnik mora i treba da bude probuđeni dio naroda: "Podsjetiću vas na jednu pjesmu velikog ruskog pjesnka Nekrasova pod nazivom “Pjesnik i građanin” kojom poručuje pjesniku, jer je i tada i danas važilo da postoje tzv. vunena vremena : “pjesniče, ti pjesnik možeš da budeš, ali građanin moraš da budeš”; dakle moraš da reaguješ na izazove vremena da se ne zatvoriš u kulu od slonove kosti, parafraziram, i da pišeš o mjesečini, potočićima, suzama, ljubavnim uzdisajima u trenutku kada treba progovoriti glasom naroda, biti taj probuđeni dio naroda…". Takođe istakao je značaj Ilije Lakušića kao velikog aforističara, strana njegove stvaralačke ličnosti koja se pomalo potiskuje, a zahvaljujući aforizmima u njegovoj poeziji se osjeća ta jezgrovitost i kada bismo njegovim pjesmama oduzeli stilske figure, vrlo često bi ostali briljantni aforizmi koje je on u stvari zaodjenuo u pjesničko ruho i transformisao te mudre sentence u poetsko štivo - zaključio je Koprivica. Autor Ilija Lakušić je zahvalio Narodnoj biblioteci Budve na mogućnosti da u instituciji kulture nakon gotovo 20 godina održi poetsko veče.

Sobe i apartmani

Privatni smještaj na budvanskoj rivijeri od soba, apartmana, kuća za odmor do luksuznih vila. Rezervišite smještaj direktno sa vlasnikom.

Hoteli

Pronadjite apartman u hotelu u blizini mora, sobu sa pogledom na more, luksuzni apartman ili samo jeftini hotel na budvanskoj rivijeri.


Specijalne ponude i paketi 2012

Budva Online - Budva, Crna Gora

Egzotični pejzaži ne moraju uvijek biti daleki i nepristupačni. U srcu Jadranske obale Crne Gore čeka Vas Budva i Vaš odmor za pamćenje može da počne. Ovaj portal je stvoren da Vas upozna sa turističkom ponudom budvanske rivijere. Saznajte više o lokalnim atrakcijama, destinacijama, mogućnostima za ljetovanje, hotelima, privatnom smjestaju, specijalnim ponudama...
Budva.com želi Vam ugodan boravak na budvanskoj rivijeri!

Budva.com EventsBudva.com je jedan od najboljih sajtova za online smeštaj i rezervacije u Crnoj Gori još od 1999. godine.

 

Budva.com vam nudi veliki izbor smestaja na Budvanska rivijera Crna Gora. Pronadjite i rezervisite hotel ili privatni smestaj Budva na pjenu od mora: Budva, Becici, Rafailovici, Przno, Maestral, Sveti Stefan, Petrovac... Naci cete najbolju cenu za sezonu 2012!

 

Reklame

Close